Løve-Ørslev 4H

Løve-Ørslev 4H

Løve-Ørslev 4H

4H er en organisation for engagerede børn og unge med interesse for natur, dyr, haver og madlavning. 4H giver dig fællesskab omkring grøn fritid. Vi vil gerne skabe selvstændige, nysgerrige, ansvarlige børn og unge gennem praktiske og kreative aktiviteter

4H har plads til dig - vi har plads til alle

Hyldeblomstsaft

OpskrifterPosted by Bethina Linn Larsen Sat, August 25, 2018 19:34:53


Hyldeblomstsaft

Allerførst tvinger du hele din familie ud naturen for at klippe de famøse skærme af hyldetræet. Det er at foretrække at undgå naboens have, medmindre man har spurgt om lov, eller vælge de træer ved siden af motorvejen. Det er lovligt at tage fra træer, der hvor grenene hænger ud over et fortov, men det er ikke sikkert ejeren bliver glad alligevel, så undgå brok og spørg om lov.

(ca. 1,5 l)
20-30 hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
2 spsk. citronsyre
650 g. sukker (evt. rørsukker hvis man er et særligt godt menneske)
1,5 l vand

Skærmene klippes/skæres så færrest mulige dyr og grønne dele kommer med. Når denne trælse del er klaret, kører I på med sukker og vand ved middel varme. Helt konkret opløser du sukkeret i vandet og så er det i med skærme, citroner, citronmelisse, ingenfær eller andet gøjl du ønsker. Jeg fortrækker at lade det stå på ca. 80 grader i 30 minutter og så på køl i 2-3 dage. Efter du har ventet utålmodigt, sier du drikken gennem en viskestykke. Nu er der så flere muligheder. Da min mormor siger at sukker fungerer ret godt som alternativ konservering, kan drikken holde ca. 8 uger i køleskab. Hvis det er nødvendigt at opbevare den længere, bør man enten fryse eller lave en regulær henkogning.

  • Comments(0)//blog.loeve-oerslev4h.dk/#post12