Løve-Ørslev 4H

Klubblad nr. 4Nyhedsbrev

Posted by Bethina Linn Larsen Tue, August 28, 2018 14:03:51

Løve den 28/8-2018

Klubblad nr. 4
Referat fra bestyrelsesmødeReferater

Posted by Bethina Linn Larsen Tue, August 28, 2018 14:01:13

Løve den. 28/8-2018

Referat fra bestyrelsesmøde den. 14/8-2018
Referat fra bestyrelsesmødeReferater

Posted by Bethina Linn Larsen Tue, August 28, 2018 13:59:40

Løve den 28/8-2018

Referat fra bestyrelsesmøde den 29/5-2018
HyldeblomstsaftOpskrifter

Posted by Bethina Linn Larsen Sat, August 25, 2018 19:34:53


Hyldeblomstsaft

Allerførst tvinger du hele din familie ud naturen for at klippe de famøse skærme af hyldetræet. Det er at foretrække at undgå naboens have, medmindre man har spurgt om lov, eller vælge de træer ved siden af motorvejen. Det er lovligt at tage fra træer, der hvor grenene hænger ud over et fortov, men det er ikke sikkert ejeren bliver glad alligevel, så undgå brok og spørg om lov.

(ca. 1,5 l)
20-30 hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
2 spsk. citronsyre
650 g. sukker (evt. rørsukker hvis man er et særligt godt menneske)
1,5 l vand

Skærmene klippes/skæres så færrest mulige dyr og grønne dele kommer med. Når denne trælse del er klaret, kører I på med sukker og vand ved middel varme. Helt konkret opløser du sukkeret i vandet og så er det i med skærme, citroner, citronmelisse, ingenfær eller andet gøjl du ønsker. Jeg fortrækker at lade det stå på ca. 80 grader i 30 minutter og så på køl i 2-3 dage. Efter du har ventet utålmodigt, sier du drikken gennem en viskestykke. Nu er der så flere muligheder. Da min mormor siger at sukker fungerer ret godt som alternativ konservering, kan drikken holde ca. 8 uger i køleskab. Hvis det er nødvendigt at opbevare den længere, bør man enten fryse eller lave en regulær henkogning.

Klubblad nr. 3Nyhedsbrev

Posted by Bethina Linn Larsen Tue, June 26, 2018 14:43:11

Løve den 26. juni 2018

Hermed Løve-Ørslev 4H's klubblad nr. 3

Bøsøg hos Næstved 4Hnatur

Posted by Bethina Linn Larsen Sun, May 27, 2018 15:02:33

Løve den 26 maj 2018

I dag var vi på besøg hos Næstved 4H, der har et mødested for 4H'ere på en gård ved Karrebæk.
Vi blev vildt inspireret over deres engagement indenfor 4H.
Næstved 4H tilbyder hestehold med egne heste .... jeg tro vi talte til 6 heste, der gik i naturskønne omgivelser-
Næstved 4H tilbyder også kaninhold med egne kaniner og vi fik selvfølgelig lov til at kæle og klappe dem.

Et havehold eller rettere 2 af slagsen, for ikke nok med at der på matriklen er havehold, så tilbydes der også havehold på Rønnebæksholm - dog må vi have den oplevelse til gode til en anden gang.
Vi synes det er en fantastisk ide med et åbent gård arrangement og vi nød rabarberkage, kaffe og popcorn tilberedt over bål.
Vi fik talt med vores kollegaer og fik netværket og vidensdelt.
Vi fik inspiration i deres have, der var delt med skolens SFO børn - en kanon god ide, som vi i Løve-Ørslev vil arbejde videre med ...

Klubblad nr. 2Nyhedsbrev

Posted by Bethina Linn Larsen Fri, May 25, 2018 14:15:04

Løve den 25 maj 2018


Hermed Løve - Ørslev 4H klubblad nr. 2, 2018

artikel til medlemsbladArrangementer

Posted by Bethina Linn Larsen Tue, May 22, 2018 18:34:25

Løve den 20. maj 2018

Løve - Ørslev 4H har været så heldige at få optaget en artikel i Dansk Veteran Traktor Forening's medlemsblad i anledning af, at vi deltager på Veterandage på Birkendegaard den 1. og 2. september 2018, kl. 10.00 - 16.00 begge dage


4H står for en flittig hånd, et kvikt hoved, et varmt hjerte og et godt helbred.

4H er en børne- og ungdomsorganisation med rødder i landbruget. Formålet med 4H er at skabe selvstændige, nysgerrige, ansvarlige og engagerede børn og unge ved praktiske og kreative aktiviteter i forbindelse med natur, dyr, jord og fødevarer. 4Hs motto er at lære ved at udføre og at gøre det bedste bedre.

En flittig hånd: 4H tror på, at man bedre kan lære noget ved at arbejde konkret og praktisk.

Et kvikt hoved: I 4H lærer vi hele livet og gennem alle sanser ved at gøre læring til leg og leg til læring.

Et varmt hjerte: 4Hs aktiviteter er lokalt og nært forankrede. En aktivitet afhænger af og bestemmes af de børn, unge og voksne, der deltager i aktiviteten.

Et godt helbred: I 4H mener vi, at friluftsliv og rigtig ernæring giver et godt og sundt liv.

4H arbejdet begyndte i USA omkring år 1900 ved grundlæggeren Dr. Seaman A. Knapp. Hans tanke var, at man skulle lære ved at udføre et arbejde, og at interessen blev øget, når man kunne vise resultater. I foråret 1924 startede ungdomsarbejdet i Danmark efter amerikansk mønster og der meldte sig 700 deltagere fordelt på 13 kredse. Frem for at satse på, at 4H arbejdet skulle være en begyndende landmandsuddannelse, besluttede man i 1960’erne at gøre 4H til et alment børne- og ungdomsarbejde.

I 4H tilbyder vi børn og unge aktive og udviklende fritidsaktiviteter, der giver mangfoldige kompetencer og indflydelse lokalt og på landsplan. Det giver indsigt i demokrati og erfaring med selv at skabe udvikling og aktiviteter, som styrker fællesskabet i og blandt familier. Børn og unge får forståelse for sammenhænge i naturen og samfundet, så der skabes aktivitet og liv i nærmiljøet, i landdistrikterne og i byen. Det gør at børn og unge får en tro på fremtiden for den enkelte, for fællesskabet og for et aktivt liv.

I 4H mener vi, at naturen kan lære os at opleve sammen. Det er efterhånden dokumenteret, at børn der lærer og oplever i naturen, bliver gladere, sundere og klogere.

Løve - Ørslev 4H en af de ca. 70 klubber, der er fordelt over hele Danmark. Vi er en klub, der dækker Slagelse og Kalundborg området og vi har altid fokus på vores motto at lære ved at udføre og at gøre det bedste bedre.

Vi laver mad sammen, vi passer haver sammen, vi passer dyr sammen, vi er kreative sammen og har altid gang i en masse sjove aktiviteter.

Den 1. og 2. september 2018 deltager vi til veterandage på Birkendegaard, hvor vi vil stå for salg af vafler, pandekager og selvfølgelig kaffe og the. Derudover vil vi vise lidt af vores aktiviteter: Hundeagility, traktørkørekort til børn, vi vil tænde op i bålet, så børnene selv kan bage deres pandekage og så vil vi tage et par heste med.

Et medlemskab af 4H koster 200 kr. årligt og for dette er der mulighed for at deltage på diverse hold, ikke kun i lokalklubben, men også på landsplan og ikke mindst på verdensplan, hvor der er gode muligheder for unge mennesker for at rejse og netværke i 4H’s ånd.

Kig gerne ind på vores hjemmeside www.4h.dk, for at se mulighederne for at indgå i vores fællesskab.

Løve-Ørslev 4H har sin egen hjemmeside www.loeve-oerslev4h.dk, hvor der er mulighed for at se hvad der netop nu tilbydes af aktiviteter i Slagelse/Kalundborg området.